Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-27@11:57:16 GMT

کلاهبرداری های جدید با نقش آفرینی سگ و گربه

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۸۶۴۷۶

کلاهبرداری های جدید با نقش آفرینی سگ و گربه

صراط: این روز‌ها بازار خرید و فروش اینترنتی داغ است، عده زیادی به دلیل بسته بودن مراکز خرید به این بازار‌ها اعتماد کرده و نیاز‌های خود را در این بازار‌ها برطرف می‌کنند و در میان اعتمادی که مردم دارند و سفارشات خود را ثبت می‌کنند، عده زیادی هم هستند که از  اعتماد افراد سودجویی کرده  و با فراهم کردن بستری دست به کلاهبرداری می‌زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بار شاهد هشدار‌هایی در زمینه تبلیغات با عنوان واگذاری رایگان حیوانات در فضای مجازی بودیم. در این راه شخص کلاهبردار با ایجاد صفحاتی با آدرس‌های متعدد در صفحه اینستاگرام و قرار دادن عکس‌های حیوانات گران قیمت با ادعای واگذاری این حیوانات به صورت رایگان اقدام به دریافت مبالغی بابت هزینه  می کردند و پس از دریافت پول  متقاضی را بلاک می‌کردند.

در این صفحات معمولا آدرس‌های جعلی که دور از کلانشهرهاست انتخاب می‌شود تا هزینه ارسال برای سایر شهر‌ها بالا باشد؛ بیشتر این آدرس‌ها مربوط به شهرهای جنوبی کشور همچون قشم و بندرعباس است و متاسفانه بر اساس آماری که از سوی انجمن حمایت از حیوانات منتشر شده است، عده زیادی به بهانه اینکه یک حیوان خانگی به صورت رایگان به آن‌ها واگذار می‌شود به این صفحات اعتماد می‌کنند و مورد سوء استفاده کلاهبرداران قرار می گیرند بنابراین نیاز است تا افراد به توصیه‌های پلیس فتا در این زمینه توجه کند.

در خصوص همین مسئله پلیس فتا هشدار‌هایی برای خرید‌های اینترنتی مبنی بر اینکه اطلاعات مهم کارت یا حساب بانکی و رمز عبور را نباید در اختیار افراد ناشناس قرار داد ،به متقاضیان داده است که در زمان استفاده از اینترنت بانک از صفحه کلید مجازی جهت وارد کردن رمز استفاده کنید و در زمان وارد کردن اطلاعات حساب بانکی از اصالت سایت که مربوط به بانک است اطمینان حاصل کنید، زیرا کلاهبرداران با جعل درگاه بانک اقدام به سرقت اطلاعات حساب و برداشت از آن می‌ کنند. در زمان خرید از فروشگاه‌های اینترنتی می‌بایست به نماد اعتماد الکترونیک اطمینان حاصل کرده و با کلیک بر روی آن اعتبار سایت مشخص شود.

در هرسایتی مشخصات کارت خود را وارد نکنید، زیرا ممکن است آن سایت درگاه پرداخت الکترونیک بانک را جعل کرده باشد که صرفا اقدام به سرقت اطلاعات حساب شما می‌کند. استفاده از نماد حمایت از حقوق حیوانات و نشان اعتماد الکترونیکی نامعتبر سبب شده است که عده زیادی از افراد به این صفحات اعتماد کنند و در کنار آن نیز عده‌ای با جستجو در انجمن حمایت از حقوق حیوانات متوجه غیرقانونی بودن این صفحات خواهند شد، بنابراین نیاز است تا همه افراد برای اینکه گرفتار این کلاهبرداری‌ها نشوند قبل از خرید هر چیزی از معتبر بودن آن اطمینان حاصل و در این راه با هوشمندی بیشتری رفتار کنند.

درخصوص همین موضوع سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه افراد سودجو و کلاهبردار از هر فرصتی برای کلاهبرداری استفاده می‌کنند، اظهار کرد: یکی از شگرد‌های این افراد در زمینه خرید و فروش حیوانات خانگی کم یاب این است که از بستر فضای مجازی استفاده و آگهی‌هایی در این خصوص در دیوار، شیپور و فضای مجازی همچون کانال‌های تلگرامی و اینستاگرام منتشر می‌کنند.

او با اشاره به اینکه پرونده‌های در این زمینه در رصد پلیس مشاهده شده است، گفت: تعهدی بین ما و سازمان محیط زیست صورت گرفته است و سازمان محیط زیست، خود کارگروهی دارد که این اشخاص را رصد می‌کند.

معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا مطرح کرد: فروش و تبلیغ هرگونه از حیوانات کم یاب، وحشی و حفاظت شده در فضای مجازی جرم است و در صورت رصد و شناسایی برای دستگیری فرد مجرم اقدام می‌کنیم.

سرهنگ پاشایی با بیان اینکه تاکنون دستگیری‌هایی در این حوزه داشته ایم، گفت: عده دیگری نیز اقدام به تبلیغات دروغین می کنند  و عمدتا زیر قیمت بازار به فروش حیوانات دست می‌زنند .

معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا عنوان کرد: افراد زیادی تمایل دارند تا حیوان را اینترنتی  و بدون آنکه حضوری آن را ببینند برایشان ارسال شود.

سرهنگ پاشایی با بیان اینکه کلاهبرداران هزینه ارسال را از شما دریافت می‌کنند، اما در ازای آن حیوانی برای شما ارسال نمی‌کنند، تاکید کرد: اگر می‌خواهید خرید اینترنتی انجام دهید، حتما از اصالت کالا و جنس آن اطمینان حاصل کنید و مطمئن باشید که آن جنس وجود دارد.

معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه پس از دریافت باید هزینه کالا را پرداخت کرد، گفت:درخصوص خرید حیوانات باید مطمئن باشید که سرقتی و از گونه‌های کمیاب نیست.

در نتیجه ممکن است که خیلی از تبلیغات برای ما از نظر مالی جذابیت داشته باشد، اما باید به این موضوع توجه کنیم که کلاهبرداری‌های زیادی در این زمینه صورت گرفته  بنابراین نیاز است تا به این مسئله نگاه جدی تری داشته باشیم.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: فروش سگ فروش گربه پلیس فتا کرونا فضای مجازی اینستاگرام صراط معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا اطمینان حاصل فضای مجازی عده زیادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۶۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟

اسکیمر در اصل کپی‌کردن کارت بانکی یعنی منتقل کردن تمامی اطلاعات کارت بانکی به تجهیزات الکترونیکی است. بر اساس این روش افراد با استفاده از تجهیزات اسکن اطلاعات کارت های بانکی را کپی برداری کرده و از این طریق محتویات حساب را تخلیه و یا به حسابی دیگر منتقل می کنند.

دستگاه اسکیمر، برای کپی‌برداری اطلاعات از روی نوار مغناطیسی که برروی کارت‌های عابربانک افراد وجود دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد و مجرمان حرفه‌ای با استفاده از غفلت سوژه و بهره مندی از نرم‌افزاری خاص، اطلاعاتی را که از طریق اسکیمر کپی‌برداری شده است را بر روی کارت عابر کپی‌رایت می‌کنند و بدین طریق می‌توانند اقدام به برداشت وجه نقد از حساب قربانی کنند. تجهیزات اسکن کارت‌های بانکی نیز بسیار ساده است و در وسائلی مانند قفل های الکترونیکی هتل ها که با کارت باز می شوند نیز وجود دارد و بنابراین دسترسی به آن آسان است.

این روش از کلاهبرداری طی یکی و دو دهه اخیر با فراگیر شدن معاملات از طریق کارت بانکی و حاشیه نشینی پول های کاغذی نقد بیشتر شده است و تقریباً در همه کشورها این مدل سرقت مشاهده می شود. بنابراین کلاهبرداری اسکیمری جایگزین جیب بری، کف زنی، سرقت از بانک و همچنین پول‌های تقلبی شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا علت اصلی موفقیت روش کلاهبرداری اسکیمری را فرهنگ نادرست در استفاده از عابر بانک و کارهای بانکی دانست و گفت: عامل تعیین کننده فرصتی است که قربانی به دست سارقان و کلاهبرداران داده و اطلاعات حساب مالی خود را در اختیارشان قرار می‌دهد.

سرهنگ رامین پاشایی توضیح داد: مهم ترین بخش در کلاهبرداری اسکیمری بعد از کپی برداری از کارت عابربانک که به سادگی و با حواس پرتی انجام می شود، دسترسی به رمز کارت است که معمولان خودمان در اختیار آن ها قرار می دهیم. متاسفانه عمده مردم ما در خریدها و معاملات روزانه کارت عابربانک را برای تسویه حساب و پرداخت خدمات در اختیار فروشنده قرار میدهند که کاملاً امری اشتباه است.

وی ادامه داد: باید در زمان تسویه حساب و خرید کالا و خدمات، خریدار شخصاً کارت را در دستگاه قرار داده و رمز عبور خود را وارد کنند که با چنین اقدامی هیچگاه فردی نمی تواند از حساب بانکی شما به روش اسکیمری کلاهبرداری و سرقت کند. این روش پیشگیرانه است که نیازمند فرهنگسازی درست بهره برداری از کارت های بانکی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا در توضیح بیشتر گفت: عمده کلاهبرداری اسکیمری توسط دستفروشان انجام ‌می شود که البته به این معنا نیست که تمامی این افراد کلاهبردار هستند. اما با این حال بیش از ۹۰ درصد کلاهبرداری اسکیمری گزارش شده توسط دستفروشان و فروشندگان مواد غذایی کنار خیابان به خصوص میوه فروشان انجام شده است.

به گفته سرهنگ پاشایی متاسفانه عمده خریداران از این افراد نیز برای تسویه کارت خود را در اختیار فروشنده قرار می دهند که می توانند در کسری از ثانیه از کارت شما کپی برداری کنند. سپس رمز را از شما طلب می کنند که باز هم به دلیل فرهنگ نادرست خریدار رمز کارت که جزو امنیتی ترین مسائل مالی است در کنار خیابان فریاد می زند. بنابراین این مدل کلاهبرداری تقریباً از غفلت و مدل استفاده ما از کارت های مالی نشات می‌گیرد.

دسترسی آسان به کارت خوان‌های اسکیمری

سرهنگ پاشایی درباره دسترسی کلاهبرداران به خصوص دستفروشان به تجهیزات کپ کارت گفت: عمده این دستگاه ها به صورت قاچاق به کشور وارد می شود اما می‌توان از تجهیزات لوازم خانگی مانند قفل‌های الکترونیکی و کارتی که در هتل‌ها استفاده می شود نیز به عنوان دستگاه اسکیمر استفاده کرد.

وی ادامه داد: متاسفانه این تجهیزات به دلیل استفاده دوگانه در مراکز فروش تجهیزات الکترونیکی در دسترس است اما پلیس برای مدیریت این بخش نیز برنامه هایی دارد. البته نباید فراموش کنیم که بهترین و موثرترین شیوه همان پیشگیری است.

استفاده از نسل اول کارت بانکی

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا همچنین یکی از مشکلات زیرساختی در کشور ما را استفاده از نسل نخست کارت‌های بانکی دانست و افزود: امروزه کارت هایی که به عنوان عابربانک در دستان ما است در بسیاری از کشورهای منسوخ شده و جای خود را به کارت های هوشمند داده است.

سرهنگ پاشایی افزود: استفاده از میکروچیپ ها یا همان تراشه های هوشمند موجب می شود که هرگونه کپی برداری از اطلاعات کارت غیرممکن شود. این کارت های هوشمند همچنین قابل تجمیع با کارت های هویتی مانند کارت شناسایی، گواهینامه، پایان خدمت با عابر بانک هستند تا هم در هزینه ها صرفه‌جویی شود و هم شهروندان با یک کارت تمامی فعالیت های روزمره خود را با جابه جایی یک کارت انجام دهند.

وی در پایان با اشاره به دستگیری ۲۳ نفر در رابطه با اسکیمر در نوروز امسال در طرح سراسری پلیس فتا تاکید کرد: توسعه زیرساخت به همراه فرهنگ درست کاربری از کارت بانکی و همچنین هوشیاری از کمین سارقان و کلاهبرداران مالی می تواند تقریباً ریشه چنین مدل‌هایی از کلاهبرداری را ریشه کن کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • دستگیری کلاهبردار فراری پس از ۱۳ سال
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • کلاهبرداری از مالباخته در فضای مجازی
  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سئوالات کنکور 
  • کلاهبرداری یک بیلیون و ۹۰۰ میلیارد ریالی با وعده خرید خودرو
  • کلاهبرداری ۱۹۰ میلیارد تومانی با وعده خرید خودرو/ ۶ نفر دستگیر شدند
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سوالات کنکور
  • کلاهبرداری ۱۹۰ میلیارد تومانی با وعده خرید خودرو
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!